Skirenn i Rakkestad.

Lørdag den 13 Mars var det skirenn i Rakkestad gaten for barn under 12 år. Dette fikk Siri lyst til å være med på så vi tok med oss skiene ned og meldte oss på. Siri var så stolt når hun hadde fått startsnummret sitt og begynte å øve på å gå i skisporene med en gang.

 

En stollt nr 17 vennter på å få gå på ski.

Her er hun ved start og vennter på å begynne.

 

Siri er i farta og syntes det var veldig morro å få være med på ett ekte skirenn. Etter målgang fikk de en pose med litt småsaker i og en pølse hver seg. Morro att Rakkestad gjør i stand noe slikt for barna syntes vi.

 

Sist oppdatert (onsdag 21. april 2010 20:43)

 

Tannfeèn kom endelig.

Siri har hatt en løs tann over lengre tid nå og den ville ikke slippe taket og rammle ut. Ikke fikk mamma eller pappa lov til å ta den ut heller, selv om den var helt løs og den andre tanna kom opp under den.

Hun har pratet om den berømte tannfeèn og at hun kommer med leker og penger. Da måtte mamma prøve forsiktig å si att tannfeèn kommer med litt penger om man legger tanna i ett glass med vann. Men vi fikk bare vennte å se hvem som kom og hva hun la igjen.

Og i går skjedde det store som vi har venntet lenge på. Tanna rammla endelig ut til Siri sin store glede, hun kom løende inn på kjøkkenet med tanna i hånda og roppte "mamma,mamma. Se,hva som rammlet ut" . Hun kom med ett lite riskorn til tann i hånden og viste meg at den endelig hadde rammlet ut.

Vi tok frem et glass med vann, la tanna oppi og satte det på skrivepulten ved siden av sengen. Hun skulle være våken å se når tannfeèn kom, tenk om det er en liten Tingeling som kommer flygende inn med penger.

Kvelden kom og Siri sovnet som vanlig til slutt og fikk ikke se når tannfeèn kom med penger. Hun våknet opp på morgenen og ropte på pappa'n sin ettersom det var han som var hjemme. "Se pappa, tanna er borte og det ligger 5 penger der" Hun var veldig stolt og tellte pengen opp til flere ganger. Hun hadde nemlig fått 24 kr av tannfeèn og de ligger nå på sparebørssa.

Resten av dagen har hun fortalt det til alle og enhver i barnehagen, til venner og til alle på butikken.

Stollte store jenta våres bare vennter på å mistte neste tann som nå har løsnet litt den også. Da er det bare å vennte på tannfeèn igjen.

 

Åpning av Rakkestad Hallen

Mandag den 13 februar var det offisiell åpning av Rakkestad Hallen og Siri sin turn gruppe "Piker 5-6 år" var en av de første som skulle vise frem turn nummret sitt den dagen.

Siri og jeg møtte opp på trening kl 11.30. Siri var helt i hundre når hun kom dit og gledet seg som bare det. Jeg selv var forberedt på en lang dag og hadde med mat og drikke,ettersom jeg bare skulle sitte på tribunen hele dagen og se på.

Personlig syntes jeg jule showet var bedre, syntes det var litt mye rot og litt uorganisert trening denne gangen. Men det er ikke lett å få til så mye sammen satt når både håndball, fotball, sykkling, turn og musikk skulle sammarbeide. Men når  vell kom til showet kl 15 var alt kjempe fint, men ettersom vi hadde vært der i flere timer allerede hadde jo de minste barna begynt å bli slitne så de orket ikke å mys mere når de satte i gang.

Men når åpningen var slutt og det var på tide å dra hjem, ble Siri litt sur for at hun ikke fikk turne mere. Vi hadde da vert i hallen fra kl 11.30 til 17.00, spist pølser,vaffler og kost oss masse.

Bilder kan dere se i Galleriet. Jeg må si at jeg var en stolt mamma der jeg satt å så min lille jente turne alene i den store hallen uten at ho mor var med.

Sist oppdatert (onsdag 21. april 2010 20:48)

 

Kan plutselig klokken.

En onsdags kveld sitter jeg og Siri ved kjøkenbordet og hun skal selv skrive brev til Ida i Sverige. Jeg forklarer bokstavene for henne og hun skriver selv. Noe blir da lesbart og andre bokstaver ikke, så det må nok bli ett brev til mamma'n til Ida med forklaring :)

Men når vi sitter der og skriver begynner hun å gjespe, snur seg rundt å ser på klokken og utbryter "mamma, klokken er jo sju og det er kvelden". Til min store forundring har plutselig min 4 1/2 åring lært seg klokken. Jeg ble helt paff der jeg satt og skjønnte nå at jeg ikke kan ta en liten "hvit" løgn noe mere om at klokken er så og så mye å du skal legge deg. For nå kan hun klokken når den er hele timer.

Jeg må jo si at jeg er veldig stolt av min snart 5 åring her jeg sitter og skjønner at hun ikke er noen liten lengre, men har blitt en stor jente.

Sist oppdatert (onsdag 21. april 2010 20:50)

 

Siri

Siri Alexandra er mitt navn. Jeg ble født ved Østra sjukhuset i Gøteborg tirsdag 5 april 2005.

Navnet fikk jeg da mamma ville ha Alexandra og pappa ville ha Siri,

så derfor dobbelt navn.

Siri er ett nordisk navn som betyr "seier og skønn". Alexandra kommer fra grekiske Alexein som betyr "forsvare.

Sist oppdatert (fredag 29. januar 2010 10:52)