Ballett

I høst valgte Siri å begynne på Ballett skolen i Mysen som sin fritidsaktivitet. Hun hat hatt en drøm om å bli ballett danserinne i lang tid og gledet seg veldig til å begynne.

Så nå har vi gått høst sesongen og hun har blitt kjempe flink, men drømmer fortsatt om disse tåspiss skoa.

I går kunne vi foreldre og besteforeldre komme inn å se hva de hadde lært denne sesongen.

Slik så det ut når hun danset.

 

Som mor er jeg jo veldig stolt at min datter er så flink og håper hun vill fortsette med dette. Men hun skal bruke juleferien på å bestemme seg om hun vill fortsette.

Sist oppdatert (torsdag 15. desember 2011 10:13)

 

Første skoledag.

 

I dag mandag 22 august var det første skole dag for lille prinsessen min. Mor og datter er like spente.

Vi, altså jeg,mannen og Siri gikk opp til Os skole. Der ble Siri ropt opp av rektor, hilset pent på frøken og gikk videre inn i klasserommet. Ble tildelt plasser og da sitter siri på andre rad ved vinduet.

Foreldrene fikk litt informasjon sammen med banra føre vi fikk besked om at vi kunne gå om vi ville det. Ikke det at hu mor ville gå i fra lille prinsessen min, men jeg hadde ikke noe valg. Kunne jo ikke være den eneste mamma'n som satt igjen med barnet heller....

Så jeg om mannen gikk hjem igjen, spiste lunch og ryddet litt. Kl 12.30 var det endelig på tide og gå turen tilbake til Os skole for å hennte prinsessen min hjem igjen. Mor er fortsatt spent på hvordan dagen har gått. Jeg vet jo at lille prinsesse er selvstendig og klarer seg selv, men det er noe med det å sleppe takt også og det er ikke så lett for en følsom mor.

Vell hjemme, etter en lang og varm gåtur med tung ryggesekk fik vi se leseboken og skriveboken hun hadde fått i dag. Og så var hun så stolt for hun hadde fått lekser. Så jenta satte seg pent ned og gjorde ukes leksen sin allerede første dag og lurte på om det kom mere lekser i løpet av uken. Håper at hun er like ivrig i lekser om noen år jeg bare.

Så nå som første skoledag er over så er det bare resten av den første uken igjen og da er det full uke med SFO føre og etter skolen. Gleder meg til neste uke for da har jeg fri og kan følle henne til skolen og møte henne på hjemveien.

Det blir spennende å se fremskrittene fremover nå, når hun lærer å skrive og lese Og for å ikke snakke om det sosiale rundt hele skolen og SFO, hvem hun blir venner med og slikt.

Kort oppsummering så har dette vært en fin dag hvor lille psinsesse ikke er så liten lenger og mor har mått sleppe litt av taket og la henne vokse opp.

 

 

Snart skolejente.

Ja, tenk hvor fort tiden går. Den lille jenta mi skal begyne på skolen til høsten.

I går var vi på skolen på bli kjent dag og det var veldig koselig. VI fikk se hvem hun skal begynne i klassen med og hvilke foreldre som vi kommer til å treffe på i noen år fremover.

Siri og barna ble med lærerinnen sin opp i klasserommet de skal ha og der fikk de utdelt en ryggesekk, leksebok og en fargeblyant. Det var en veldig stolt jente som kom ut fra klasserommet når de var ferdige for kvelden.

Syntes ikke det er så lenge siden jeg stod på trappen med min aller første ryggesekk og mamma tok bilde av meg. Når jeg ser på bildet så er det visse likheter mellom meg og min datter.

Så nå er det bare å vennte til den 22 august for da er det første skoledag. Men førs skal vi ha en lang og fin sommerferie.

 

Gipset arm.

 

Mandag den 23 mai var Siri uheldig i barnehagen, hun løp og snubblet i sine egne bein å rammlet på armene.

Den høyre armen klarte ikke helt fallet og hun klaget på vondt i albuen.

På tirsdag ringte jeg legesenteret, men fikk beskeden at så lenge hun kunne røre på fingrene så var den ikke brukket. Jeg hørte på henne, men på onsdagen var armen fortsatt hoven så jeg fikk legetime kl 13.00

Vi kom in til legen og han konstaterte veske annsammling i albuen og det var ikke bra. Vi ble sendt på Fredrikstad sykehus med en gang for røngten.

Fikk ordnet med barnevakt for Emrik ettersom jeg fikk høre at det ville ta lang tid på sykehuset. 

Vi ankom Fr.stad sykehus kl 14.10 og møtte opp på radiologisk avdeling, fikk besked om LANG ventetid (opp til 2 timer). Men etter ca 45 min kom vi inn og fikk tatt noen bilder.

Ble sendt videre til skadepoliklinikken hvor vi fikk besked om at det var LANG ventetid igjen og her var det opp til 4 timer venting. Men etter ca 1 time kom vi inn til legen og fikk beskeden:

Sprekk i albuen og det måtte gipses. Siri fikk velge farge på gipsen og var litt spendt på hva som ville skje.

De la på gipsen og vi reiste hjem, var hjemme igjen til kl 17.15.

Denne gipsen skal sitte på i 3 uker. Om 1 uke skal vi ned å ta nytt rgt av armen for å se etter forandringer.

Stakkars lille jenta mi, er ikke noe morro å ikke kunne gjøre alt som vanlig.

God bedring vennen.

 

 

Bursdagsfest.

 

 Da er bursdagsfesten til min kjære 6 åring vell overstått.

Den ble feiret i går med 5 jenter og 5 gutter + Emrik da. Det gikk over alle forventninger ganke bra. Huset står enda i alle fall. Selv om noen av guttene var litt bråkete og kanskje litt mere voldsomme en jeg er vandt med så gikk det BRA.

Den begynte kl 13 og når alle hadde kommet ble det servert Griser i ullteppe og potetstappe i ulike farger.  Nå lurer du sikkert på hva Griser i ullteppe er, men det skal jeg forklare deg.

Dette trenger du:

375 g hvetemel

2 ts salt

50 g revet ost

2,5 dl helmelk

1 egg

3 ssvegetabilsk olje

50 smårettpølser (coctailpølser)

Slik gjør du:

Griser i ullteppe kan lages på forhånd og varmes opp i stekeovnen rett føre servering.

Bland sammen alt det tørre, bland sammen alt det våte og så til slutt begge deler. tilsett eventuelt litt mere melk eller mel til deigen blir lett å kjevle ut ( deigen skal være lett å jobbe med).

Kjevl ut deigen til ca 1/2 sm tykkelse. Skjær ut små firkanter, 4-5 cm er passe størelser. Pakk inn en og en pølse i deigen. Rull pølsen i deigen på skrå.

Legg de så på ett stekebrett med bakepappir og pensle over med egg føre du steker dem.

Denne porsjonen gir ca 50 pølser, og skulle det bli rester går det ann å fryse de ned.

og etter steking:

 

Oppskriften er henntet fra Bursdagsboken

 Grisene i ullteppe og den fargede potetstappen ble en hit hos barna.

Etter maten, litt lek og pakke opppakking var det tid for kake.

Og det ble servert litt muffins, gele og kvikklunsjkake

 

 

 

 

Etter feiringen så var det en sliten,men kjempe fornøyd jente som sa

"dette er den beste bursdagen jeg har hatt"

Gratulerer så myemed dagen jenta mi.

Klem Camilla

Sist oppdatert (søndag 10. april 2011 19:07)

 
Flere artikler …