Besøkende
Vi har 60 gjester her nå
Hovedmeny
Oss andre i familien



Mat

GullgraverGrateng

Dagens middag som må prøves ut. Er så lei av det samme vanlig vi pleier å ha så nå har jeg begynt å bruke matprat.no og finner ut der hva jeg skal ha til middag. Så i dag blir det Gullgravergrateng, altså makaronigrateng med skinke og hvit saus m/ ost. Det er bare at jeg bytter ut skinken med pølsebiter.

Ingredienser for 4 personer:

  • 300 g bayonneskinke
  • 1 pose hvit saus
  • 1 dl ukokt makaroni
  • 300 g dypfryst grønnsaksblanding
  • 2 stk egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ss margarin til smøring av form

Slik gjør du:

1. Lag hvit saus etter anvisning på posen. Avkjøl. Tilsett egg og ost.

 2. Kok makaroni som anvist på pakken. Skjær skinken i biter. Bland hvit saus, makaroni, skinke og grønnsakblanding. Hell dette i en smurt ildfast form. Strø over brødrasp.

 3. Stekes i mikrobølgeovn i 13-15 minutter på full styrke. Bruningselement i mikrobølgeovn kan brukes de siste minuttene for å få en gyllen farge. Gratengen kan også stekes på 175 grader i stekeovn ca. 30-40 minutter.

 

Helsprø form (Nachos)

Fant denne i VG som måtte prøves ut.

4 porsjoner.

400g kjøttdeig

2ss margarin til steking

1 pose Meksikansk gryte

1 glass salsa ã 340g

1 pose nachos

100g hvit ost.

SLIK GJØR DU:

Stek kjøttdeigen i en gryte med margarin. Lag gryten som anvist på posen, minus 2 dl væske. Bland inn salsa. Legg ett lag chips i bunnen av en ildfast form og ha den ferdige gryten over. Stø over ett lager med chips på toppen sammen med reven ost. Gratiner på 200 grader til osten har smeltet. Pass på at chipsen ikke blir svidd.

 

Smaklig måltid.

 
Kontakt meg

Ønsker du å komme i
kontakt med meg?

Send en mail til:
camilla@trollstien.com

Dette er oss

 

Hei og velkommen til
familien Korsvold sin
hjemmeside. Vi er en
liten standar familie
på 2 barn, 2 voksne og
Marsvinet Hr. Nilsson.