Besøkende
Vi har 7 gjester her nå
Hovedmeny
Oss andre i familienHus & hage

Min lille oase.

I vennetiden frem til våren så har jo jeg sådd litt ulike frø her inne som senere skal plantes ut i drivhuset mitt.

Det er jo noen uker siden jeg tok våren på forkudd her inne,men nå gir det resultater også. Agurkplantene mine har blitt store og fine. Er spendt på om jeg får noe agurker til sommeren, men det får bare tiden vise.

For en uke siden var jeg på plantasjen og kjpte noen stikklinger av ulike typer og de står nå i stuevinduet mitt og lengter etter sommeren.

Det er morro det med stikklinger., for de koster ikke så mye og om man bare husker å gi de itt vann så kan de bli kjempe store til slutt. Prøve noen forige sommer og det gikk ganske bra for noen av de,men ikke fullt så bra for andre.

Så her kommer noen vbilder av mine stikklinger og de jeg har sådd.

Stikklinger jeg har valgt for denne omgangen er:

Fuchsia (albertina)

Dahlia (tonga)

Superpetuna (blue vein)

Pelargoniumpeltatum

Superpetunia ( choice)

Fuchsia (dollar prinsess)

 

 

Nå vennter jeg bare på å få se denne stikke opp snart.

 Har lånt hestehov bildet fra google.no

 

 

Sist oppdatert (torsdag 31. mars 2011 06:21)

 

Velkommen vår.

Nå har vi endelig fått smaken av vår her på østlandet også. Solen skinner, gradestokken kryper lenger og lenger oppover på pluss siden for hver dag som gå nå. Man hører fuglene kvittrer og det drypper fra taket, snøen smelter mer og mer, helt nydelig er det ute nå om dagen.

Så jeg har nå begynt å flytte litt vår ut på hverandaen min, hvor jeg de sisste dagene har oppholdt meg i solen og slappet av.

Dere får nyte tiden vi har fremover nå for den er bare helt fabelaktig.

 

 

Endelig en blad "kurv".

Har lenge hatt lyst på en slik gammel trekasse man brukte til frukt i gammle dager. Men å bestille over nettet hadde jg lite lyst til da disse helt sikkert koster en del i porto.

Men i går var jeg på Bohus og hva stod der å venntet på meg tro? Jo, nettop en slik "gammel" trekasse som jeg kan ha alle interiørbladene min i ved siden av gò stolen min.

Så alle som kunne tenkt seg en slik "gammel" trekasse til ulike oppbevaringer, så er det bare å ta turen innom Bohus møbler. Kassen finnes i 3 størelsersom jeg kunne se. Den på bildet over her er den mellomstestørelsen og kostet 99 kr.

 

Sist oppdatert (tirsdag 15. mars 2011 10:30)

 

Våren er på vei.

I dag fikk vi en liten forsmak på våren, noe veldig mange av oss lengter til nå.

Rett føre fastelaven tok jeg inn bjørkeris og ett gammelt kjering-råd sier "at fra du tar inn riset til det springer ut, så mange dager det tar, så mange uker er det til sommeren kommer" Så nå har jeg telt dagene siden jeg tok inn riset og det har tatt 11 dager. Så det vill si at det er 11 uker til sommeren er her (tælen slipper). Så nå gjenstår det bare å se da.

Men jeg har tatt våren litt på forskudd her inne hos meg. Jeg har nemlig begynt å så litt grønsaker og blomser inne her som skal settes ut i drivhuset så fort kuldegradene slepper ute.

  Tomater er noe somstår på listen hvert år siden vi flyttet hjem her og det går bedre & bedre for hvert år. Og ingen ting er som hjemmedyrkede tomater.

 

 

 

Og i år skal jeg prøve meg på agurker å se om det er noe jeg får til. Og som hvert år har jeg gressløk, salat og jordbær.

 

 

Når det kommer til blomster så skal jeg snart på gartneri og få tak i stikklinger. Jeg syntes det er litt morro å ha drivi frem blomster nesten selv. Kommer også til å så litt ulike typer blomster, men har ikk ehelt bestemt meg hva det blir enda. De ensete blomstene som er i boks nå er  mine berømte solsikker. De må jeg ha med meg hvert år. De er jo favoritt blomstene mine.

Bildet til venstre under her er tatt på midten av 80 tallet av meg og mine solsikker. Den lengste som er avbildet her ble rundt 3 meter,mens den som var aller lengst blåste ned. Jeg kom på 3 plass om jeg ikke husker helt feil.

   

Bildet til høyre over her er tatt i 2009 av min datter som også var med i en solsikkekonkuranse. Litt morro å ha to nesten like bilder men med 25 års mellomrom. Siri vandt heller ikke konkuransen for de blåste ned og knakk en etter en der også.

Slik er i alle fall tomatplantene og agurkplantene ut nå etter ca 2 uker . Gleder meg veldig til å få plantet de ut u drivhuset,men som sagt må kuldegradene sleppe taket først.

 

Sist oppdatert (tirsdag 15. mars 2011 10:43)

 

Smått & Godt.

Har  de sisste dagene tittet mye på interiør blogger og på NIB, og da har jeg jo fått masse nye ideer til ting og tang her i heimen.

Har gått en tur med kameraet mitt rundt i huset og tatt litt krims krams bilder av blomsterpotter, lys og pynt.

Så klart alle andre sitt er mye flottere en mitt og ALLE  andre tar MYE bedre bilder enn meg, men jeg lærer så lenge jeg lever og jeg har forsonet meg med at jeg ikke kommer til å få det perfetke blogger- huset som er stilrent og ryddig til en hver tid.

Jeg har to barn som roter til så fort jeg har ryddet, men det skal synes at jeg har barn og jeg kommer nok til å savne rotet når de har vokst opp og flytter hjemmefra. 

Men her er i alle fall noen bilder:

Sist oppdatert (torsdag 17. februar 2011 21:42)

 
Flere artikler …
Kontakt meg

Ønsker du å komme i
kontakt med meg?

Send en mail til:
camilla@trollstien.com

Dette er oss

 

Hei og velkommen til
familien Korsvold sin
hjemmeside. Vi er en
liten standar familie
på 2 barn, 2 voksne og
Marsvinet Hr. Nilsson.