Besøkende
Vi har 7 gjester her nå
Hovedmeny
Oss andre i familienHus & hage

Vår ute og vår inne.

 

Nå som våren var så godt i gang, begynte jeg å ordne litt ute i hagen sammtidig som jeg plantet litt her inne.

Våren er en av mine favoritt årstider ettersom alt kommer til liv igjen og man kan se folk ute i gatene igjen etter en lang vinter.

Slik har det i alle fall blitt ute i hagen enn så lenge:

 

 

Hagemøblene er på plass på hverandaen, lysthuset er vasket  og klar for innflyttning og jeg har plantet litt påskelilljer og stemorsblomster ute i frost-tålige potter.

Drivhuset er skuret end fra topp til bunn, blomster jord og torv er innkjøpt så nå vennter vi bare på å få flytte inn tomat og agurkplanter + paprika.

På bildet over her ser man også litt stikklinger av tårer/dråper som er kjøpt inn fra Plantasjen.

Må si det klør litt i fingrene til å begynne for fullt ute i hagen ja. Har alt for mange planer om hva som skal gjøres her ute, så vi får se hva jeg rekker i løpet av sommeren. Man skal jo ha tid til å følge det opp også.

 

 

"Nytt" kjøkken.

Etter noen år med grønne kjøkkendører og hvit tapet med rosa små blomster fikk jeg nok.

Føre jul tok jeg jo ned kjøkkendørene mine, slipet de, grunnet de og malte de hvite. Noe jeg var kjempe fornøyd med. Tok med 14 dager og ca 1000 kr i maling og pensler.

Nå har jeg begynt å få nok av allt det brune som var rundt dørene som lyslister og sokkler. Tok frem maler kosten og malingen igjen og har tatt litt til på kjøkkenet.

Men det stoppet ikke der.....

Etter som jeg "bare" går hjemme om dagen så har jeg jo all verdens av tid. Så jeg hadde lyst å gjøre noe med den kjedlige tapeten på veggen. Er ikke store veggen så behøver ikke så mye tappet.

Var en tur innom Malia på Borgenhaugen

http://malia.no/

og tittet på masse tapeter. Fikk veldig god hjelp av en hyggelig dame der som jeg "kjenner" litt. Kom hjem med en hel del prøver og bøker, men mannen nobbet alle jeg hang opp og viste frem.

På lørdagen så stakk vi innom for å levere bøkene som var lånt og jeg hadde nesten gitt opp dette med å finne en tapet som vi begge liker. M

Men SÅ... der rett foran nesen våres hang det en tappet som vi begge likte. Men alle andre vi viste dem til rynket på nesen og sa at det ville bli alt for mørkt. Flott, tenkte vi, da skal vi ha den.

To ruller tappet, lim og en god dose tolmodighet fikk jeg tappetsert hele kjøkkenet selv (stolt nå ja).

Og slik ble det ferdige resultatet med tallerken hylle fra Bohus som prikken over ièn.

 

Sist oppdatert (onsdag 07. mars 2012 20:11)

 

Vår.

Så har våren helt plutselig valgt og komme på besøk. Det er jo helt nydelig vær ute om dagen som bare MÅ nytes ute. Jeg har begynt å bruke altanen litt,lagt utt ett stort pelsteppe og ett par puter på solsengen og tar gjerne med med strikketøyet ut og koser meg i vårsolen. Går turer hver dag for å møte Siri på skolen og på veien hjemover leter jentene etter hestehover og har funnet en hel del allerede.

Dette  var den aller første hestehoven hun kom hjem med for ca 1 uke siden.

Ellers er det jo tid for å begynne med førkultivering av tomater, agurker, paprika og ulike blomster som skal ut i drivhuset om ca 2-3 mnd. Men dette kommer det mere om i ett annet innlegg. Enn så lenge har jeg begynt å ta frem ulike blomster fra vinterdvale som oliventreet mitt. Det så ikke videre levende ut når jeg tok det frem,men etter litt sollys, vann og gjødsel så spirer det fint igjen, så nå er det å krysse fingrene for at det kan komme oliven på det i løpet av sommeren.

Andre blomster har fått gjødsel og blitt frisert litt og koser seg i solen og varmen om dagen.

Noen blomster som er selvfølge er jo primulaen og en slik blir med meg hjem hver gangn jeg er å handler på Rema1000.

Og så fant jeg denne morsomme blomsterpotten på gartneriet her i Rakkestad.

Med disse vårtegnene så ønsker jeg dere alle en rikig GOD HELG.

 

Nyeste tilkommet i stua.

Jeg fikk denne i lulegave av min kjære mormor som hadde fulgt med på hva jeg ønsket meg. Og nå har jeg endelig fått den opp, men mangler strøm :-(

God helg alle sammen.

Camilla

 

Lengter til våren.

Nå har tiden uten snø begynt å bli kjedelig. Så nå  lengter jeg etter våren. I butikkene har nå Primulaene kommet i massevis, men jeg har klart meg uten å kjøpe slike enda ettersom jeg syntes det er litt i det tidligste laget enda.

Men jeg måtte dra noen vårfarger inn i huset føre snøen lavet ned igjen.

 

Men nå laver snøen ned på utsiden og jegnyter blomster og duftlys inne.

Ha en riktig god helg alle sammen.

 

 
Flere artikler …
Kontakt meg

Ønsker du å komme i
kontakt med meg?

Send en mail til:
camilla@trollstien.com

Dette er oss

 

Hei og velkommen til
familien Korsvold sin
hjemmeside. Vi er en
liten standar familie
på 2 barn, 2 voksne og
Marsvinet Hr. Nilsson.