Fødsel

 

 

Mandag 4 april kl 09 gikk vannet,men etter som ingen rier var å kjenne ble mamma hjemme å slappet av.

Kl 13 kom pappa hjem. Han fikk ikke gjort noe på jobben alikevel.

kl 16. Gikk en tur rundt i nabolaget for å få igang riene.

kl 17. Riene begynte så smått, men ikke nok til å reie inn ennå. Etter som mamma ville være hjemme så lenge sommulig.

kl. 22. Nå begynte riene å ta tak, de kom alt tettere og vart lengre. Plutselig kom det 3 rier på 5 min og baina ble helt numne.

kl. 22.15. Tok tak i BB baggen som allerede var pakket og reiste mot sykehuset. Ringte og fortalte at vi var på vei inn.

kl. 22.30. Vi var fremme og en koselig jordmor tok oss i mot og viste oss til føde rommet. Ble undersøkt og der hadde hodet festet seg og jeg var oppe 3-4 cm. Vi ble koblet til CTG som viste at alt var bra med barnet og meg. Mamma pustet seg fint igjenom hver rie og pappa var der hele tiden.

kl. 00.50. Nå måtte lystgassen frem.

kl 02. Riene kom fortsatt ved gjevne mellomrom, men hadde fortsatt bare 3-4 cm åpning.

kl. 04. Lystgassen måtte skrus opp litt. Hjerteslagene til Jr var litt høye syntes jordmor så hun koblet inn en elektrode i hodet på meg. Så mamma fikk ikke gå ut av sengen.

kl 04.20. Ny undersøkelse, men fortsatt samme åpning. Så jordmor satte rieforsterkende drypp på mamma og får beskjed om at dette vil ta sin tid.

kl. 06. Nå kom de første press riene. Lystgassen ble skrudd av for at mamma skulle konsentrere seg på å presse. Mamma presset og presset, men hodet mitt ville ikke ordentlig ut. Så til slutt fikk pappa presse mamma på magen mens jordmor tok litt tak i hodet så det ikke gikk inn igjen.

kl 06.20. Den sisste press rien og jeg var ute. Jeg ble lagt rett opp på agen til mamma og søkte pupp med en gang. Jeg viste med å være en jente, noe som mamma og pappa ikke viste.

kl 07.30. Jeg ble veid og målt og fikk mitt første stell.

kl 08. Mamma og pappa fikk frokost på rommet med cider som de kunne skåle med. Etter det fikk vi alle sammen et eget rom hvor det lå gaver og bleier til oss.

Resten av dagen bare koste vi oss.

Vekt: 3380

Lengde: 49 cm

Hode: 34 cm

Sist oppdatert (torsdag 28. januar 2010 14:20)