Emrik sin fødsel

 

 

Tirsdag 6 mai 2008 kl 17.30 gikk vannet. Mamma ringte til føden og fikk beskjed om å komme inn for sjekk.

Kl.18.30 kom mormor for å hennte Siri, for hun kunne ikke være hjemme alene.

Kl.19.00 kom pappa hjem for å hennte mamma. 

Kl 20.00 Annkom Sykehuset i Fredrikstad for undersøkelse. Riene begynte med en gang vi kom på sykehuset. Mamma ble lagt i CTG for å se om alt stod bra til. Etter ca en time var det å sjekke åpningen, men jordmor kunne ikke finne livmortappen og dermed ingen åpning heller. Vi ble sendt ned på avdeling B3 for videre undersøkelse.

Kl. 21.30 kom ned til en lege som tittet på CTG papirene og kjennte etter livmor tappen, men heller ikke han fant noen "tapp" og hjerteslagene mine gikk ned for hver rie mamma fikk. Så det ble bestemt keisersnitt til mamma's store forskrekkelse. Men hun hadde ingen valg å måtte bare gjøre som legen sa.

Kl.22.00 Ble vi kjørt inn på opperasjons salen og gjort i ordning. Pappa fikk være med inn etter at han hadde fått på seg slike "sterile" klær. Mamma skulle få bedøvelse, men annestesi legen hadde problem med å finne frem i mellom rugg søylen hennes. Så to av nålene ble bøyd og de måtte tilkalle en ny lege med større nål og til slutt fikk de den inn i ryggen hennes. De steriliserte magen og begynte prosessen med å få meg ut.

Fra de begynte med kniven til jeg var ute tok det bare ca 5 min. Jeg kom ut med et smil kl 22.49 og fikk blli med pappa og jormor ut på eget rom. Pappa fikk klippe navelstrengen og ta meg med opp på barselrommet for første stellet.

Det tok legene ca 30 min å sy sammen magen til mamma igjen og etter det ble hun kjørt opp på oppvåkningen. Så hun kom ikke opp på rommet til meg og pappa før kl 04 på natten,men da sov jeg så godt.

Vekt: 3170g

Lengde: 49 cm

Hode: 34 cm

Sist oppdatert (torsdag 28. januar 2010 09:49)